logo-mini
one-drone-to-rule-them-all-dji-inspire-1-cover

One drone to rule them all: DJI Inspire 1

Share

De mai mult de 4 ani zburăm, fotografiem și filmăm cu drone.Această tehnologie ne-a oferit noi posibilități dar şi o nouă perspectivă a imaginii și a poveștilor cu care ne prezentăm în faţa voastră.
De la DJI Phantom 1 prin F450, F550, S800 Evo, S1000, am folosit tehnologia cea mai rafinată pentru a pune în mişcare camerele în aer.
De-a lungul anilor am experimentat foarte mult până când am ajuns la nivelul la care gradul de mulțumire al clienților noștri ne asigură că putem face față oricărei provocări, fie că este vorba de fotografii sau filmări aeriene.

one-drone-to-rule-them-all-dji-inspire-1-001

Flota de drone s-a întregit în momentul în care mult așteptatul DJI Inspire 1 a ajuns la noi în studio. Putem afirma faptul că încă de la primul zbor am avut parte de o experiență total nouă, incomparabilă cu orice altă platformă cu care am zburat până în momentul de față.
Din momentul în care am deschis pentru prima oara hardcase-ul am remarcat că inclusiv cardul de memorie MicroSD este inclus în pachet, aşa că ai totul pregătit pentru a începe filmarea cu Inspire 1. Singurul lucru pe care trebuie să îl aduci de acasă este un smartphone sau o tabletă compatibilă pentru a rula aplicația DJI Pilot App, aceasta fiind folosită ca monitor și interfață de control.
Drona vine într-un hardcase de bună calitate, însoțită de o gamă largă de accesorii – inclusiv un strap, cablu USB-micro USB și filtru ND.
Aplicația DJI Pilot se poate descărca atât pentru iOS cât şi pentru Android.
Cu ajutorul aplicaţiei se pot configura setările de cameră în real time chiar şi în timpul zborului. Se pot configura setările dronei, tipul de zbor sau caracteristicile de comandă.

Tot cu această aplicatie vedem imaginea reală a camerei iar într-o fereastră vedem harta zonei unde zburăm cu drona şi vedem traiectoria parcursă ea. Informaţii gen altitudine, distanţa de la punctul de plecare, viteza de deplasare cât şi viteza de coborâre sau urcare sunt la fel vizibile.
O informaţie foarte importantă este starea bateriei, adică timpul de zbor pe care îl mai ai la dispoziţie cu bateria actuală.
Se pot accesa comenzi de decolare, de chemare acasă, sau de aterizare forţată prin aplicaţie.
Tot din aplicaţie, se poate direcţiona şi camera printr-o simplă atingere a ecranului. Cu degetul lipit de ecran se poate controla camera un timp pentru a crea o dinamică a filmării ceea ce în mod normal se poate realiza numai cu sisteme complicate de dual operator.

Acum haideţi să povestim un pic şi despre cum zboară DJI Inspire1. De la prima ridicare îţi dai seama că e altceva faţă de tot ce ai pilotat înainte. E stabilă, răspunde clar la comenzi, are viteză şi gimballul e nemaipomenit. Gimballul stabilizează camera în aşa fel încât câteodată ai impresia că s-a oprit transmisia live şi a rămas un cadru îngheţat pe ecran.
Drona o poţi chema înapoi în mod automat şi poţi să o faci să aterizeze in locul de unde a plecat. Mai ai posibilitatea să o pilotezi pe ecran după traiectoria deja parcursă, care este desenată cu o linie albă deasupra hărţii zonei pe unde zbori. Nu e e rea deloc.

Specificațiile tehnice le găsiți pe site-ul F64, unde o și puteți cumpăra drona: AICI.
Acum că am aterizat te invit să vizualizezi câteva filmari cu DJI INSPIRE1.
Enjoy.